Arila 4, zdražení knih a druhá audiokniha!

Publikováno: 1. 3. 2023

Dnes oficiálně začínají práce na Arile 4!

Je to pro mě skutečně neskutečné, ale je to tady. Dnešním dnem začínám oficiálně psát čtvrtý, předposlední díl téhle série. A bude to jízda! Dle mých aktuálních odhadů bude psaní trvat zhruba do srpna a nejspíš půjde o nejdelší díl série! Hodně jsem se v posledních měsících učil, četl recenze a snažil jsem se obecně vylepšit co nejvíce nedostatků, a myslím, že to bude znát!

Jak už bylo naznačeno na konci třetího dílu, Arilu ve čtyřce čeká cesta do Raalmy, vzdáleného města bohyně Aruuny, protože něco velkého a děsivého se blíží. Už se nemůžu dočkat, až dostanete knihu do rukou, bude to parádní jízda!

Odkaz lidské rasy

Druhý díl série Odkaz je už dopsaný a na začátku příštího týdne se spustí beta čtení knihy. Jsem neskutečně rád, jak se tahle série povedla, jakou myšlenku nese a jak se příběh Eleda a Dreye vyvedl.

Aktuální plány na rok 2023 jsou tedy naprosto v pořádku. Čeká nás několik knižních akcí, kde se budeme moct setkat, a vydání dvou knih – Odkaz #2 zhruba v červnu a Arila #4 plus mínus v listopadu.

Zdražení knih

A teď taková nemilá informace… kniha Arila: Stříbrné město bude zdražena. Tohle rozhodnutí padlo ze strany Albatrosu a já jej naprosto chápu – jde o zvýšení ceny výroby, konkrétně ceny papíru, který nám už několikrát způsobil výpadky v dodávkách knih. Aktuální cena prvního dílu se tedy s druhým vydáním změní na 399 Kč.

Co to znamená pro náš e-shop? Nejsem si jistý. Aktuální cena je 350 Kč a vy se nemusíte bát, rozhodně neplánuji uměle cenu nafouknout, zvlášť když se jedná o první vydání. Dokud vydrží zásoby, budu ji prodávat za stejnou cenu a teprve pak, až budeme objednávat druhý výtisk, přepočítáme ceny a rozhodneme se o případné změně. Pokud si tedy plánujete knihu pořídit, tak nečekejte, ať nemusíte platit zbytečně více.

Audiokniha Arily 2

Dobré zprávy na závěr: audiokniha Arily 2 je už hotová! Arile opět propůjčila hlas fantastická Jitka Ježková a právě se pracuje na střihu a technických detailech. Audioverze Poslední hvězdy by měla vyjít okolo 8. května.

Tento rok bude velký!

Rok 2024 bude ve znamení konce obou sérií, a proto je tento letošní jako poslední nádech před velkým finále. Čeká nás spousta zábavy a mimo jiné i soutěž!

Na našem Facebooku pořádáme moc fajn soutěž, ve které můžete vyhrát jednotlivé zásilky ke knihám! A nemusíte být žádný umělec, hlavním mottem soutěže je totiž využít jednu z umělých inteligencí pro generování obrázků! To zvládne skutečně každý! Více informací najdete zde!

A to není vše… ale na zbytek si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Děje se toho okolo knih spousta a já jsem opravdu rád, že můžete být u toho!